Het leven in veerkracht nodigt me uit om vol waar te nemen, en aanwezig te zijn in wat er nu en hier is. 

Ik woon in een zijstraat van de zee, ben schrijfcoach, schrijfster van kinderboeken, een roman, een gedichtenbundel, en vorig jaar verscheen in samenwerking met een fotografe en kunstenares een koffietafelboek met 39 schitterende zeefoto’s en zeeverhalen.

Wat gebeurt er als je in verbinding gaat met de ander en luistert? Luistert vanuit de stilte van zijn? Aan zee plaatsten we een tafeltje, twee stoelen en een schemerlamp en vanuit dit decor ontstonden bijzondere en mooie ontmoetingen. Wil je hierover meer weten, kijk en lees dan hierover in het boek ‘Tafeltje Vertelt of op www.tafeltjevertelt.nl

En verder? Iedere dag laat ik mijn innerlijke hondje uit en wandel ik met mijn strandjutters tas over mijn schouder, de straat uit, de glooiing over, langs de vloedlijn en daar begroet ik de zee. We omhelzen elkaar en bespreken het wel en wee van de wereld, over licht en schaduw, leven en dood, liefde en angst, en zacht raakt zij mijn voeten met haar golfjes van wit schuim. Ze lacht als ze mij nat spettert en ik omhoog spring, want tja de koukleum in mij schrikt van haar ijskoude druppels water. Op een dag ga ik het durven… en zwem ik de dag in en de dag uit. Nu is het winter en is er ruimte om met mijn pen en papier naar binnen te keren en te luisteren naar de verhalen die verteld willen worden, zoals de natuur deze tijd in stilte leeft en onder de grond haar wortels beweegt in het ritme van de tijd. In mijn strandjutters tas verzamel ik de woorden en beelden, schelpen, hout en plastic.

Ik nodig je uit uit om mee te gaan voor een helende strandwandeling en om alles wat als ballast voelt aan te kijken, te bedanken en vrij te laten. Alle inzichten en schatten gaan mee terug in de tas. In mijn zeehuis staat de thee klaar en als je wilt, kun je in de energetische Bronstoel een helende sessie ontvangen, een workshop intuïtief schrijven volgen of een soulcollage maken.

Wil je jezelf trakteren op een inspirerende helende middag met de zee en jezelf of heb je een een vraag? stuur mij dan een mailtje; elizabethvandendries@gmail.com

Je mag Elizabeth natuurlijk ook vragen stellen of jouw stukje sturen voor feedback. Klik op de knop hierboven, of stuur zelf een mailtje naar elizabethvandendries@gmail.com