Veerkracht is voor mij het vermogen veranderlijk te zijn, mee te bewegen net zoals de wereld om ons heen constant in verandering is. Plannen maken en aanpassen, iedere keer opnieuw! 

Zoals in vele sjamanistische culturen is voorspeld dat er een tijd zou aanbreken (2012) waarin meer yin-kracht beschikbaar komt. En zoals oude sjamanen benoemen – en met hen de 13 grootmoeders – kan de wereld pas werkelijk transformeren als vrouwen hun baarmoeders gaan inbrengen. Mijn missie, mijn taak, is in eerste instantie geweest dat te onderzoeken. Want hoe dan? Wat bedoelen ze? Hoe doe ik dat, werkelijk? In de supermarkt? Op straat? Familiefeestjes? Werk? Hoe? En wat betekent dat? Om er vervolgens achter te komen dat er een blokkade zat in mijn lichaam. Een blokkade die mij ervan weerhield mijn vrouwelijke seksualiteit mee te laten doen. En dat terwijl het een kwestie was van die blokkade op te heffen, zodat de energie door kon stromen en alles mee mocht doen.

En zo kwam ik erachter dat ik me daardoor krachtiger, vrouwelijker, intuïtiever, slimmer en zelfverzekerder dan ooit voel! Vanaf dat moment durf ik naar buiten te komen, me uit te spreken, mezelf de wereld in te zetten, heb ik mijn boek geschreven en mag ik heel zijn en mezelf liefhebben. Ik voel me letterlijk ‘Geland’ of ‘Aangekomen’. En ik wil niets liever dan dit delen met de rest van de wereld.

Mijn persoonlijke reis in verbindng met het grotere veld beschrijf ik in mijn boek “Het vergeten weten”
Als je interesse hebt kun je dat bij bestellen via deze link “Het vergeten weten”