Vallen en weer opstaan, is het eerste wat in mij opkomt. Rise and Fall, and Fall and Rise again. De kwetsbaarheid in de ogen durven te kijken en je overgeven aan het voelen. Het voelen van je meest donkere kanten, je hieraan overgeven is een proces. Dúrven te vallen. Een proces waar veel moed voor nodig is. Een proces waarin geen bereiken is; voor mij is dit een prachtige les die ik aan het leren ben. Hang ik er namelijk wel het prijskaartje ‘bereiken’ aan, dan ontstaan er veel oordelen. Een van mijn (oude) mechanismes. 

De veerkracht ontstaat door durven te vallen, door de waarheid te aanvaarden. Veerkracht is net zo goed vallen als opstaan.

Renée Hartemink
Mijn naam is 
Renée Hartemink en de vraag ‘wie ben ik’ houdt mij al een tijd bezig.
Wijsheid zegt me dat ik niets ben, liefde zegt me dat ik alles ben. En tussen die twee bevindt zich mijn wereld (uitspraak van Nisargadatta Maharaj).

Ik verbind me aan mijn naam, maar ik ben niet mijn naam. Ik ontdoe mij langzamerhand van mijn toebedeelde en aangeleerde rollen. Een proces van ont-wikkelen is wat ik doe. Wie ben ik? In de kern pure goedheid, zachtmoedigheid, wijsheid en liefde.
Ik beoefen Zen bij Zen.nl in Zutphen. Zen nodigt me uit om aandacht te beoefenen in het moederschap, mijn relaties en in mijn werk als leerkracht basisonderwijs. Oftewel: Oprecht Zenvol-ledig leven.