Voor mij betekend Veerkracht de reis op het spectrum tussen donker en licht en de bereidheid om hierin beide kanten uit te willen bewegen.

Er stond vroeger al met grote letters op mijn puber muur; ‘Als je niet eens weet wie je bent hoe moet je dan weten wat je wil zijn?’ Maar feitelijk dan woon ik samen met mijn lieve blonde hondje Benji in een heerlijk appartement in Amsterdam, sinds kort ook met een lief huisgenootje. Staat er een kampeer autootje voor de deur waarmee ik afgelopen zomer heel veel prachtige (spirituele)avonturen heb beleefd. Ik ben een echte Weegschaal en werd 40 tijdens mijn onvergetelijke Vision Quest in de Franse Alpen dit najaar.

In Christa Schot (www.sacredwoman.nl) heb ik voor het eerst een echte teacher gevonden. Haar jaartraining Maria on Boots en de spirituele reis naar Katharenland ‘In de voetsporten van Maria Magdalena’ hebben me teruggebracht naar stukken in mijzelf waarvan ik niet wist dat ik ze ├╝berhaupt kwijt was. Ook prijs ik me gelukkig met twee mooie ‘maanzussen’ waarmee ik al een jaar of vier bijna iedere maand samenkom en stel ik steeds vaker mijn huis open voor sisters tijdens de Rode Tent cirkels. Sisters uit Amsterdam en omgeving zijn van harte welkom om mee te doen (stuur gerust een appje).

Ik ben opgegroeid in Soest en kom voort uit een liefdevol gezin. Ik ben de oudste en voordat mijn stoere broer geboren werd kwam mijn zusje Daisy na negen maanden verlangen stil ter wereld. Ik was drie en mijn ouders gebroken. Pas de laatste jaren heb ik begrepen welke impact dit verlies op ons gezin en op mij als klein meisje en op mijn persoonlijke ontwikkeling heeft gehad.

Op 1 januari is het drie jaar geleden dat mijn moeder overleed. Mijn prachtige moeder die voor velen om haar heen pure liefde belichaamde. Mijn moeder ook die al sinds haar 42e kampte met hartfalen, kanker en depressies. In 2008 ging ze bij mijn vader weg en kwam er geleidelijk steeds meer zorg bij mij te liggen. Haar ziek zijn en haar overlijden heeft veel impact gehad op mijn leven de afgelopen jaren. Ik geloof dat ik langzaam leer de lichtheid van het leven weer te waarderen en te omarmen.

Qua werk ben ik opgeleid sportmanager, heb ik eerst gewerkt in het toerisme, daarna internationale sportkampen georganiseerd en heb ik de laatste jaren in e uitvaartbranche gewerkt. Dat laatste heb ik afgelopen voorjaar losgelaten en momenteel ben ik aan het freelancen. Allerlei klussen van het opbouwen van kerstbomen, geven van workshops tot het werven van zwemtrainers. Daarnaast werk ik aan mijn eigen bedrijf waarin ik grenzeloze uitjes voor mensen met een beperking organiseer.