Hier delen we onze negen wegen van WelZijn, die zijn ontstaan op de Maggie manier; een beetje theorie en een beetje van onze eigen praktijkervaring vanuit de Geluksroute en ons werk. 

Deze wegen zijn als ingrediënten die samen het recept verrijken en nog verrukkelijker maken. Geen of-of keuzes maar en-en. Het ombuigen van statische lineaire oorzaak-gevolg pad naar een organisch cyclisch proces waar je steeds langs kunt gaan.

In beeld en in woorden: wat voor jou past.

Voedende zelfzorg

Dat goede voeding goed voor ons is, weten we natuurlijk allemaal. Daarnaast is er ook voeding in ruime zin: alles wat ons goed doet en wat ons oplaad, onze energie, ons lichaam, onze geest.

Wat maakt jou hongerig (naar het leven)? Welke manieren van voeden vervullen jou?

Ontspanning en opladen

De kunst van het nietsdoen. Ontspannen is noodzakelijk voor ons innerlijke stress management. Adem diep in en laat weer los… We laden al onze elektrische apparaten met regelmaat op, zodat ze optimaal kunnen dienen. 

Wat heb jij nodig om op te laden?

Creativiteit en spelen 

Creativiteit is een manier om het wonder van het leven te openen. Onze speelsheid en creatiekracht zijn een bron van vitaliteit en welzijn. Creëren is een natuurlijke beweging waar we dat wat groter is door ons heen laten stromen om met onze handen vorm te geven aan dat wat we voelen. Ons motto is dan ook, met dank aan Gabrielle Bernstein: ‘Joy is the ultimate creator’.

Hoe tune jij in op jouw speelsheid en creatiekracht?

Lief je lijf

Ons lijf is gemaakt om te bewegen en is altijd in beweging. Embodiment is contact maken met die beweging van binnen en naar de wijsheid van je lijf te luisteren.

Welke bewegingen geven jouw lijf een goed gevoel? Waar en hoe respecteer je je eigen grenzen?

Relaties

In de verbinding en spiegeling met een ander worden we uitgenodigd om ook onszelf te (leren) kennen. We zijn op allerlei manieren met elkaar verbonden, sociaal, in de energie, online en door spiegelneuronen ook in onze hersenen. We hebben een natuurlijk verlangen naar samen en naar oprecht contact. Door bewust contact te maken kunnen we groeien  en  er voor elkaar zijn, zonder te hoeven fixen, oplossen en adviseren.

Wat heb jij nodig om je open te stellen voor de verbinding met anderen? Hoe maak jij contact met jezelf?

Natuurlijk ritme

De natuur heeft op ons een helende werking. We vinden er rust, schoonheid en we zien onszelf er op een bepaalde manier in terug: we zijn een deel van de natuur en de natuur is een onderdeel van ons.

Hoe ervaar jij dat je onderdeel bent van de natuur? Op welke manier kan jij je overgeven aan jouw natuurlijke ritme?

Geven en ontvangen

Een gul hart kan zowel geven als ontvangen. Een waar gevoel van overvloed gaat over het weten dat je onderdeel bent van een constante stroom van uitwisseling. Dankbaarheid is een van de sleutels tot overvloed.

Welk cadeau heb jij te geven? Hoe geef jij expressie aan je dankbaarheid. 

Ont-wikkeling
Als baby zijn we volop in ontwikkeling, we leren elke dag iets nieuws. Lang is gedacht dat die ontwikkeling op een gegeven moment stopte, maar inmiddels zijn we erachter dat dit een vermogen is dat we tot het einde van ons leven kunnen doorzetten. Dan gaat het meer over circulaire groei, ipv alleen maar in groter en beter en sterker en meer te denken. Dan gaat het op een gegeven moment ook meer over ont-wikkelen.

Welke wikkelingen wil jij loslaten om meer van jezelf te laten zien en om nog meer jezelf te zijn? Welke laagjes wil jij liefdevol afpellen om de zon die je bent te laten stralen?

Zingeving

Reflecteren en stil staan bij wat echt belangrijk is in het leven. Het weten dat je deel uitmaakt van een groter geheel zet het dagelijkse in perspectief en geeft je kracht om op jouw manier bij te dragen.

Welke kleine stap past bij jouw pad van zingeving?