Hoe wil jij gekend worden in deze tijd waarin veerkracht zo belangrijk is? Deze vraag reist al een tijd met ons mee. Dit jaar heeft ons op zoveel manieren uitgedaagd om ons welzijn serieus te nemen en onze veerkracht te bekrachtigen.

Ons verlangen met deze Cirkel van Veerkracht is om elkaar te herinneren dat we ons beschikbaar kunnen maken om deel te nemen aan het zelfherstellende mechanisme van onze planeet. Ieder op de eigen individuele reis, en door samen een veld van gedeelde intentie en steun te creëren, zijn we groter dan de som van onze delen.

Veerkracht ervaren wij als het vermogen om ja te zeggen tegen wat het leven je brengt, zelfs als je er eerst van weg wil, het niet aan wil kijken, wil dat het stopt of niet waar is. Want het leven brengt onvermijdelijk ook moeilijke dingen op ons pad. Deze paradox leven we nu allemaal, dat er tegelijkertijd angst is en nieuwsgierigheid naar het onbekende, dat er veel en bijna niets mogelijk lijkt, dat de donkerte om ons heen ons uitdaagt om ons licht te laten schijnen.

Brene Brown noemt dat zo mooi “brutiful”, het leven dat zowel “beautiful and brutal” is. En hoe dat ons eigenlijk uitnodigt met de vraag: wat is jouw antwoord hierop?

Door daar waar het wringt vol toe te staan en toe te laten, maar ook te blijven bewegen en in actie te durven komen ontstaat er een synthese.

Zoals het licht en donker samen gaan en de meest prachtige luchten vormgeven.

Zoals de twee vleugels van een vogel het vliegen mogelijk maken. Dan leven we het leven zoals het bedoeld is, met volle teugen.

Hoe is het als we met nieuwsgierigheid kijken naar wat er kan ontstaan. De mogelijkheden zien en aanboren, zodat we niet terug hoeven te bewegen, maar juist richting iets nieuws.

Dat we in vertrouwen een nieuwe wereld en werkelijkheid kunnen creëren ook al weten we nu nog niet exact hoe het gaat worden. Voorbij de todo’s en moetjes en meer wat jij hier nu te doen hebt op deze aardbol, open staan om jouw deel te doen. Niet meer en niet minder.

En daarbij is het vragen en aannemen van hulp een belangrijke sleutel, zodat je het niet alleen hoeft te doen. Oprechte uitwisseling voedt je eigen antwoord en veerkracht.